FAQ: De zeven meest gestelde vragen

1. Wat is PlasmaMade-techniek?

De PlasmaMade-techniek is een unieke reinigingsmethode welke door middel van plasma, ionisatie en elektrostatische filtratie de binnenlucht alsmede de buitenlucht verbetert. Deze techniek is door PlasmaMade zelf ontwikkeld en volledig gepatenteerd. 

2. Wat is het verschil met een traditionele luchtreiniger?

PlasmaMade Airfilter maakt gebruik van vier technieken waardoor het een ruimte volledig kan zuiveren. Een traditioneel plasmafilter of koolstoffilter werkt vaak alleen voor een bepaald type stof zoals bijvoorbeeld alleen een geur of bacterie. Daarnaast worden de kleinste hoekjes in een ruimte vaak niet bereikt. 

3. Heeft de PlasmaMade Airfilter-techniek nog meer luchtzuiverende voordelen?

Ja. Naast PlasmaMade-ionen kunnen er ook zuurstofionen gegenereerd worden. Deze zorgen voor een herstel van de zuurstofkwaliteit in de ruimte. Hierdoor voelt de ruimte fris aan en worden klachten als concentratieverlies en hoofdpijn voorkomen. 

4. Vraagt deze Plasma Airfilter-techniek onderhoud?

De Plasma made filter is onderhoudsarm en hoeft niet gereinigd te worden. Ook de techniek is onderhoudsvrij. Wij raden aan om jaarlijks de HEPA filter te vervangen.

5. Waarom vermeldt PlasmaMade alleen de formule voor de luchtberekening?

De formule is een richtlijn welke uit vele testen naar voren is gekomen om een tijdsduur aan te geven waarin PlasmaMade in staat is de lucht te reinigen. Uiteraard is dit slechts een richtlijn. 

6. Moet ik ook nog ventileren als ik het PlasmaMade Airfilter gebruik?

Wij adviseren altijd te blijven ventileren ook al wordt er gebruik gemaakt van het PlasmaMade Airfilter. Dit is namelijk noodzakelijk voor een goede en gezonde leefomgeving. 

7. Is PlasmaMade-technologie gevaarlijk?

Het PlasmaMade Airfilter voldoet aan de strengste keuringseisen die er kunnen worden gesteld aan reinigingsapparaten. Het PlasmaMade Airfilter is gekeurd door de TÜV en uniek bevonden in zijn soort. De geproduceerde ionen en plasma O3 moleculen zijn te laag van concentratie om schadelijk te zijn bij langdurig gebruik. Ze hebben een positieve werking op uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.